Energiekosten in de gaten houden

Slimme Meters, je komt ze steeds vaker tegen en langzaam worden alle oude meters ook vervangen door de nieuwe, moderne Slimme Meters. Makkelijk voor je energiemaatschappij. Ze hoeven niet meer elk jaar bij je langs te komen om de meterstanden op te nemen, maar kunnen gewoon de Slimme Meter uitlezen en ze hebben gelijk alle informatie.

Maar zelf heb je ook wat aan die slimme meter, want je kunt hem zelf ook uitlezen en daarmee kun je heel precies je energieverbruik in de gaten houden.

Je slimme meter heeft een zogeheten P1-poort, waar een (je raad het nooit) P1-kabel in kan. En de andere kant van de P1-kabel is USB en kan direct in de Raspberry Pi. Hierna hoef je alleen de P1 Smart Meter USB toe te voegen bij Hardware en een minuutje te wachten. Op de apparaten-pagina komen nu automatisch 2 apparaten bij: een voor stroom en een voor gas. Deze kun je eenvoudig toevoegen aan Domoticz, en deze zullen dan ook automatisch gelogd worden. Ook kun je in Domoticz met statistieken zien hoeveel energie je verbruikt, op welke tijden en zelfs wat de kosten hiervan zijn. Snel en eenvoudig dus zicht op je energieverbruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *