Temperaturen binnen en buiten

Uit het oude huis hebben we ook de thermostaat meegenomen. We hadden hier een Essent E-Thermostaat, welke via de iPhone ook te besturen is. Ook Domoticz heeft hier een koppeling voor. Je kunt het apparaat zo eenvoudig toevoegen aan Domoticz en je krijgt er direct 2 items bij: De SetPoint (hiermee stel je de temperatuur in) en de thermostaat zelf (je kamertemperatuur).

Aangezien ik nu 3 schakelaars (met verlichting eraan) en de thermostaat had aangesloten, heb ik al wat leuke dingen kunnen doen. Zo heb ik een group aangemaakt “Naar bed”. Deze groep zet automatisch alle verlichting uit en de thermostaat op 15°C.

Domoticz heeft ook een koppeling met Forecast.io. Deze kun je als virtuele hardware toevoegen. Leuke hiervan is dat je een weerstation in de buurt kunt uitlezen en zo het temperatuur kunt bekijken, maar ook de hoeveelheid neerslag, wind, etc. Ik doe hier nog niet direct iets actiefs mee, maar wel leuk om te hebben en in te kunnen zien. Zeker ook omdat Domoticz automatisch alle informatie logt en je dus historie kunt zien, bijvoorbeeld over de neerslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *