Een stukje veiligheid

Domotica kan je leven makkelijker (lees: luier) maken, maar het kan ook zorgen voor een stukje veiligheid. Zo heb ik een aantal brandmelders welke ook werken op 433 Mhz en daardoor dus te koppelen zijn aan Domoticz. De brandmelders gaan sowieso uit zichzelf af als er brand is, dus ook als Domoticz opeens niet zou werken, werken de brandmelders wel gewoon.

Orgineel zijn ze er voor gemaakt dat je ze aan elkaar kunt koppelen. Als er dan een af gaat, gaat de rest automatisch ook af. Nadeel hiervan is wel dat je dus niet weet waar de eventuele brand is. Ik heb ze zelf niet aan elkaar gekoppeld, maar alleen aan Domoticz.

Hierna heb ik in Blockly een script gemaakt, zodat we automatisch een push-message krijgen dat er brand is, en dat alle lampen automatisch aan gaan. Dit om een vluchtweg te bieden, mocht het midden in de nacht zijn.

brand

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *