Lasagna met extra vlees

Een lekkere lasagna waarvoor je ruzie krijgt met Italianen, want eigelijk mag je het zo niet noemen. Lekker veel vlees en nagenoeg geen groenten, smullen! Het lekkerste is nog om hem een dag van te voren te maken (en ook al in de oven) en de volgende dag op te warmen.

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • zakje Italiaanse gehaktkruiden
  • Een blik smac
  • Pak lasagnavellen
  • 7 blikjes tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 500 mm melk
  • Zakje geraspte kaas

Bereiding

Snipper de ui en bak deze. Knijp hierbij ook de knoflook uit. Na een minuutje de gehakt erbij en deze rul bakken met de Italiaanse gehaktkruiden. Snij de Smac in blokjes (zo’n 7x7mm) en gooi dit bij het gehakt erbij in. Laat even lekker doorbakken. Na een paar minuutjes doe je de tomatenpuree erbij en laat dit op een laag vuurtje staan. Af en toe even doorroeren.

In een ander pannetje maken we de bechamelsaus. Smelt de boter in een pannetje. Nadat het gesmolten is doe je de bloem erbij. Dit blijf je 5 min doorroeren, zodat het niet aanbrand. Als het mooi glad is voeg je de melk toe en klok je de saus totdat hij lekker gebonden is. Hierna nog even wat peper en zout erbij.

We gaan nu de lasagna bouwen. Het beste kun je een diepe ovenschaal hiervoor gebruiken.

Leg eerst de onderkant van de schaal vol met lasagnavellen. Hier overheen smeer je het gehaktmengsel en daaroverheen een laag bechamelsaus. Daarna weer de lasagnavellen en zo verder. Sluit bovenaf af met een laag lasagnavellen. Hier overheen strooi je een ongezonde hoeveelheid geraspte kaas.

Dit alles gaat een half uur in een op 180°C voorverwarmde oven.

Voordat je het aansnijd kun je het beste even een kwartiertje wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *