Je eigen BigMac

Ik vind het soms heerlijk, maar de Mac gaan voor een hamburger. Een lekkere BigMac gaat er altijd wel in. De BigMac ook makkelijk thuis te maken, inclusief de geheime saus. Nu is het een hamburger, en moet het natuurlijk niet te moeilijk zijn.
IMG_2213.JPG

Ingrediënten

  • Rundergehakt
  • 3 hamburgerbroodjes
  • Ui
  • Ijsbergsla
  • 2 plakjes Chedderkaas
  • Augurk
  • Sandwich Spread Fijne Tuinkruiden
  • Mayonaise
  • Ketchup (ik heb het liefst de Heinz Hot)

Bereiding

Snij de ui in stukken. Ik zelf vind ringen wel leuk staan op de burger, maar dat mag je zelf weten. Snij ook de ijsbergsla in kleine strookjes en de augurk in plakjes.

De ‘geheime’ saus maken we eenvoudig. We pakken 1 volle eetlepel van de Sandwich Spread in een bakje en hier doen we een afgevlakte eetlepel mayonaise bij. Dit roeren we goed door elkaar, en onze geheime saus is klaar.

Een echte hamburger is van puur rundergehakt. Eventueel kun je nog wat peper en zout toevoegen, maar meer moet je er eigenlijk niet aan doen. Verdeel  het gehakt in het 4 bollen en druk deze plat. Let op dat je ze niet te plat drukt, ze moeten wel een beetje luchtig blijven.

Snijd de broodjes doormidden en leg deze met de gesneden kant in de pan. Deze gaan we een beetje cripy bakken. Tegelijkertijd maken we de hamburgers klaar. Ik leg m’n hamburgers het liefst op de contactgrill, maar eventueel kun je ook een gewone pan pakken om deze in te bakken. Zodra je ze hebt omgedraaid leg je de Chedderkaas op de hamburger, zodat deze kan smelten.

Als alles klaar is dan gaan we de hamburgers maken. Leg eerst de onderkant van het broodje op het bord. Daarna een scheut ketchup. Hierop leggen we wat sla-snippers en daarbovenop komt de hamburger te liggen. Leg hierop een extra helft van een broodje en hierop de 2de burger. Leg hierop 4 plakjes augurk en de uisnippers. Hier bovenop komt onze ‘geheime saus’. Daar bovenop de bovenkant van het broodje, en klaar zijn we.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *