Eindelijk: Domoticz op m’n NAS

Ik ben er al een hele tijd mee bezig, maar het wilde maar niet lukken: Domoticz draaien op m’n NAS. Ik had het tot nu toe op een aparte Raspberry Pi, maar ergens vind ik dat zonde. M’n NAS staat toch al aan, waarom zou het dan niet daarop kunnen.

M’n NAS is een Synology DS214. Helaas nog een van het oude type. Alle nieuwe Synology’s hebben tegenwoordig Docker erop staan, een tool waarmee je nog eenvoudiger custom-software erin kan zetten. Maar zoals ik al zei heb ik net een oude, waarin dat niet makkelijk gaat. Zo moet je zelf de developer-tools compileren en installeren en dan de drivers e.d. nog.

Toen kwam daar opeens Jadahl. Een andere Domoticz gebruiker, welke pre-compiled Domoticz-pakketten op z’n website heeft. Even de URL toevoegen aan je packet-manager en met 1 klik installeren, klaar!

Een min-puntje nog: Homekit krijg ik nog niet werkend. Als iemand hier een oplossing voor heeft: graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *