Magic Mirror I: Het idee

Ik heb heel lang geleden het idee al eerder gezien en laatst kwam ik het weer tegen, een magische spiegel. Dit is een spiegel waar tekst doorheen komt en je dingen mee kunt doen. Vroeger zou ik niet weten waar ik moest beginnen met het maken van zoiets, maar tegenwoordig is het allemaal al een stuk makkelijker.

Eerst even hoe het werkt: Een magische spiegel is een spiegel met een scherm er achter en op dat scherm kun je dingen laten zien. Het werkt niet zomaar met elke spiegel, maar je hebt hier een zogeheten doorkijkspiegel voor nodig. Dit is een spiegel waarbij je aan de ene kant gewoon doorheen kunt kijken en aan de andere kant zie je jezelf. Denk maar aan zo’n spiegel in een Amerikaanse politieserie, in de verhoorkamer. Zoals gezegd komt achter deze spiegel een scherm en al het licht wat het scherm uitstraalt komt door de spiegel en is dus vanaf de andere kant te zien.

Ik kwam een filmpje tegen van een Microsoft-werknemer die, naar zeggen, in een half uurtje zo’n spiegel in elkaar heeft gezet. Nu is een half uurtje volgens mij wat overdreven, maar de ideeën die hij had waren goed en snel te regelen. Zo gebruikte hij een tablet als scherm; goed bedracht! Een tablet heeft natuurlijk alles in één: scherm, moederbord, software en ook dingen als een microfoon, speaker, webcam etc. Een perfecte basis om mee te beginnen. Even rondgekeken op Marktplaats en voor weinig geld een 10″ tablet gekocht. Volgende wat je nodig hebt is een spiegel. Na wat rondkijken op internet kwam ik terecht bij XL-glas welke voor een goede prijs een spiegel hadden. Ik heb gekozen voor een formaat van 40×30 cm.

Volgende taak is om alles mooi op het scherm te krijgen. Dat lees je hier.

One thought on “Magic Mirror I: Het idee

  1. Pingback: Magic Mirror II: De interface | KixAss.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *